Pāriet uz galveno saturu

40. Virtuālie ceļojumi


    Krabi. No rīta pamatīgs lietus. Tāds, kādu mūžā neesmu redzējis. Neiedomājama ūdens masa gāžas no debesīm. Taču lietus nav ilgs un īsi pēc 7 jau ir beidzies. Šodien jāizdomā kur palikt Bangkokā, jāatrod ar ko no rīta tikt uz lidostu un jāaiziet uz tirgu pēc augļiem.
Pusdienas šoreiz ēdu citā vietā. Iekārojās ceptu vistas fileju ar rīsiem, ko atradu kādā ielas ēstuvītē, kur jau sēdēja vairāki vietējie. Izskatās, ka te daudz malajieši. Vismaz tā izskatās pēc apģērba, jo taji ģērbjas savādāk. Arī šīs ēstuves saimniece neizskatās pēc tajietes. Bet tas nav nekāds brīnums, jo Malaizija tepat blakus. Paēdis eju uz tirdziņu, kas tepat pāri ielai 2 kvartālu attālumā. Iepērku banānus, ananāsu. Drīz jau būs pagājušas 6 nedēļas, bet augļi vēl joprojam neapnīk un ēdu tos katru dienu. Pārsvarā banānus, ananāsus un mango. Arī rīsi, lai cik dīvaini tas nebūtu, vēl joprojam nav apnikuši un varu tos ēst kaut katru dienu.


    Atpakaļ ejot gar nakts tirgu (nakts/tumšs te no 18:40) ieraugu ka tirgo pankūkas ar pildījumu. 20bāti. Paņemu arī tās. Pa ceļam apjautājos par minibusu, kas iet uz lidostu. Citi prasa  150, citi 120. Labāk būtu man, ja viesnīcas saimniece pasūtītu, bet nez kāpēc viņas cenu lapā ierakstits songtew ar cenu 250bāti. Tas liekas par traku, lai nobrauktu 9 km. Kad aiziešu, tad vēlreiz parunāšu.
    Parunāju - pateica 350.  Īešu no rīta uz ceļa noķeršu kādu braucamo.
    Kāja nesāp, ja nespiežas uz pirkstiem. Uz priekšu tieku, bet domu par Phi Phi apmeklējumu esmu atmetis. Šobrīd tur un vēl citur aizceļoju virtuāli. Te būs pāris bilžuki no interneta, lai būtu saprotams par ko rakstu.




    Atkal ir bildes no Viktora un Evijas redzētā. Ar interesi apskatos. Rīta pastaigā satikuši aizmigušu zivi, kura tur krastā nakšņojusi. Izskatās visai dusmīga.





    Rīt vēl...

Šī emuāra populārākās ziņas

1. Kā tas viss sākās

     Viss sākās ar to, ka Norwegian akcijā parādījās biļetes RIX-ARN-BKK par 140 eiro. Bez lielām cerībām, ka kāds piekritīs braukt prom no Latvijas uz pusotru mēnesi, kā biju nolēmis, es piezvanīju Viktoram un teicu, ka ir laba cena biļetēm. Nepagāja ne ilgs brīdis, ka viņš atzvanīja un pateica – braucam. Atzīmēju kartē lielākos pieturas punktus, kuros noteikti gribētu pabūt un nopirku arī biļetes atpakaļceļam. Nekas daudz iepriekš nebija ne saplānots, ne rezervēts, bet līdz ar to mums ir lielāka brīvība un neesam piesaistīti viesnīcu rezervācijas datumiem. Varam brīvi mainīt savu uzturēšanās laiku un vietu. Apmēram mēnesi pavadīsim Vjetnamā un 2 nedēļas Taizemē. Man tā būs otrā viesošanās Āzijā, Viktoram un Evijai - pirmā.      Un tā, dzestrā, saulainā rītā, ar pavisam vieglu mugursomu plecos un sandalēm kājās, dodos uz Rīgas lidostu. Tur satieku abus līdzbraucējus - Viktoru un Eviju. Pirmais lidojums RIX-ARN pavisam īss. Tad neliela atelp

2. Bangkoka, tuktuks un garšīgās zupas

     5.30 esmu jau pamodies, kas ir visai netipiski priekš manis. Šodien brauksim uz AirChina biroju noskaidrot vai mana biļešu rezervācija patiešām eksistē, jo internetā to nevarēja atrast ne AirBaltic, ne citi. Brauksim ar kuģīti, jo nasko kuģīšu satiksme pa Čaopraijas upi ir ļoti ērta un ātra. Mums vajadzīgs kugītis ar oranžo karogu. Pēc neilga brīža tas ir klāt un kāpjam iekšā. Brauciens maksā 15 bāti neatkarīgi no attāluma. Vērojam apkārtni un  skatāmies gps kartē, kad jākāpj ārā. Izkāpuši ejam biroja virzienā. Jāiet kādi 2-3 km, tāpēc nekādu transportu neplānojam izmantot.      Pa ceļam pie mums pienāk onka no tuktuka un piedāvā par 50bātiem izvadāt 1h ekskursijā, bet būšot jāieiet kādā apģērbu veikalā - viņam par to tiekot litrs benzīna. Saku, ka mums nevajag, bet lai aizved uz AirChina biroju. Šis ar mieru par 50thb, es saku 30 un šis piekrīt. Vēl nosaka you are happy -

8. Brauciens uz Can Tho un vakara pastaiga

     Vinlonga. 8:00 no rīta kāds klauvē pie durvīm. Viktors atnesis man brokastīm pomelo, līčas, banānus, sapodillu un rambutānus. Cik labi, ka ir draugi. Bļin, alu gan aizmirsis. Labi, piedodu!       Šodien dosimies uz Konto. Aptuvens plāns izbraukt ap 9. Viesnīca rezervēta ar Agoda - 8euro par 2-vieīgu numuru ar kondicionieri un wc. Īsti gan vairs kondicionieris nav vajadzīgs, jo vakarnakt biju to ieregulējis uz 28 grādiem. Pa dienu sagribējās siltāku un pagriezu pat uz 29.      Izejot no viesnīcas lejā pie ieejas ir dzīvnieku un putnu tirdziņš. Suņi, papagaiļi, eži un vēl visādas radības. Evija pa logu bija redzējusi, ka iepriekšējā dienā kāds vīrietis nopērk vienā reizē 12 kucēnus un viņu visu laiku nelika mierā doma - ko viņš darīs ar tik daudz kucēniem. Teicu, lai iet uzprasa, bet neaizgāja. Tagad braucam prom tā arī nenoskaidrojuši. Ēšanai viņi par mazu un cik zinu, tad suņus ēd tikai Vjetnamas ziemeļu daļā, bet ejot pa pilsētu kādā vietā arī šeit ieraudzījām suņu kautķ