Pāriet uz galveno saturu

1. Kā tas viss sākās


    Viss sākās ar to, ka Norwegian akcijā parādījās biļetes RIX-ARN-BKK par 140 eiro. Bez lielām cerībām, ka kāds piekritīs braukt prom no Latvijas uz pusotru mēnesi, kā biju nolēmis, es piezvanīju Viktoram un teicu, ka ir laba cena biļetēm. Nepagāja ne ilgs brīdis, ka viņš atzvanīja un pateica – braucam. Atzīmēju kartē lielākos pieturas punktus, kuros noteikti gribētu pabūt un nopirku arī biļetes atpakaļceļam. Nekas daudz iepriekš nebija ne saplānots, ne rezervēts, bet līdz ar to mums ir lielāka brīvība un neesam piesaistīti viesnīcu rezervācijas datumiem. Varam brīvi mainīt savu uzturēšanās laiku un vietu. Apmēram mēnesi pavadīsim Vjetnamā un 2 nedēļas Taizemē. Man tā būs otrā viesošanās Āzijā, Viktoram un Evijai - pirmā.

    Un tā, dzestrā, saulainā rītā, ar pavisam vieglu mugursomu plecos un sandalēm kājās, dodos uz Rīgas lidostu. Tur satieku abus līdzbraucējus - Viktoru un Eviju. Pirmais lidojums RIX-ARN pavisam īss. Tad neliela atelpa Ārlandā un tālāk jau lielais sarkanais Norwegian dzelzs putns mūs ved uz Bangkoku. Konkrētas sēdvietas mums iepriekš nebija rezervētas, bet palūdzu kādu tanti samainīties un tagad sēžam visi 3 blakus. Lidojums mierīgs, bet pagulēt neizdodas. Īsinu laiku ar filmām un spēlēm. Ielidojam Bangkokā ap 7:30. Imigrācijas lapas mums jau aizpildītas,  pastāvam minūtes 15 rindā, lai atdotu dokumentus, tad vēl kādas 15, lai saņemtu pasi ar iespiestu zīmogu un tad uz pasu kontroli. Viktors iet pirmais. Tur pēkšņi viņam prasa boarding card. Mums tādas nav, jo visur gājām cauri tikai ar  mob aplikāciju. Onkulis nesaprot un aizsuta pie blakus lodziņa. Otrs darbonis drusku saprotošāks, lai gan arī sākumā prasa boarding pass, bet beigās tomēr noskaidrojam, ka viņam vajadzīgs tikai reisa numurs ar kuru atlidojām, bet Viktors to aizmirsis ierakstīt. Parādām numuru un pēc 2 min jau esam cauri. Jāsameklē AirChina birojs un jāpārliecinās par atpakaļceļa biļešu rezervācijas apstiprinājumu, jo ar to rezervāciju bija visai dīvaini notikumi. Vēl joprojām neesmu 100% pārliecināts, ka rezervācija patiešām eksistē. Izrādās, ka birojs vaļā tik no 12. Negaidīsim un brauksim uz viesnīcu. Jāsamaina eiro pret bātiem, ko samaksāt par busu. Lidostā kurss visai bēdīgs, bet nav variantu. Evija samaina naudu un pēc brīža jau kāpjam busā, kas piestāj pie 7 izejas. Biļete 60THB. Tas ir autobuss, kas kursē no lidostas uz Khaosan road. Hoteļa rezervācijai izmantoju Agoda, kas manuprāt ir labākais naktsmāju meklētājs priekš Āzijas. Rezervētais hotelis ir tuvu šai vietai, tādēļ mums izdevīgi braukt tieši ar šo busu. Nav nekur jāpārsēžas - stunda brauciena un kāpjam ārā. Beidzot tā pa īstam ieelpoju karsto Āzijas gaisu. Kaifīgi. Es atkal esmu šeit! 5min kājām un esam pie sava hoteļa Samsen Sam Place. Hotelītis jauks, ģeogrāfiski visai ērtā vietā. Kuģītis 10min āttālumā, sabiedriskais transports 5-10min attalumā. Istaba laba, kondicionieris strādā un tualete, duša arī. Šis laikam būs dārgākais visa brauciena laikā. Ja nekļūdos 15eur par 2vietīgu numuru. Liekos pagulēt, jo nogurums pēc garā ceļa pamatīgs.


    Ap 17 esmu piecēlies un dodamies klejojumos pa tuvāko apkārtni. Ēst arī gribas, bet tūristu ēstuvēs nepatīk. Beigās, kad jau apnicis staigāt, ieklīstam nelielā ēstuvītē, kur labi paēdam.  Rēķins visai simbolisks - 140THB uz trijiem! 



    Chang aliņš pa virsu ir tieši tas, kas vajadzīgs. Nu jau ar pilniem vēderiem ejam tālāk. 



    Tā kā mēs esam apmetušies netālu no Khaosan road, tad izklaides te tālu nav jāmeklē. Cilvēku burzma, mūzika, ēdinātavas un dzirdinātavas, lielas un mazas bodītes. Izbaudam īso kāju masāžu 150THB/30min - ir labi. Nogaršojam duriānu - pilnīgi normāls auglis ar sīpolu piegaršu. Nezinu, varbūt ne tā šķirne, bet nu vemstīties, kā tas bieži vien redzams TV, nevajadzēja nevienam no mums. Bet otrreiz nepirkšu, jo ir citi garšīgāki augļi. Ejot atpakaļ uz hoteli apstājamies pie augļu pārdevējas. Nopērkam vakariņām dzeltenos mango, longanus un mangostīnus. 




    Mango ir brīnišķīgi, longani un mangostīni arī. Vēders pagaidām neprotestē no neierastā augļu daudzuma. Ir vēls, jāiet gulēt. Mēģinu augsuplādēt bildes, bet te laikam internets pārslogots un maz kas izdodas.
    Kam interesē cenas Khaosan apkartnē: 
Mango  70thb/kg
Longans 80
Mangostīni 150
Durians bija jau sagriezts gabalos - 120 par gabalu
Kurss 1eur=35.65thb



    Rīt vēl...

Šī emuāra populārākās ziņas

2. Bangkoka, tuktuks un garšīgās zupas

     5.30 esmu jau pamodies, kas ir visai netipiski priekš manis. Šodien brauksim uz AirChina biroju noskaidrot vai mana biļešu rezervācija patiešām eksistē, jo internetā to nevarēja atrast ne AirBaltic, ne citi. Brauksim ar kuģīti, jo nasko kuģīšu satiksme pa Čaopraijas upi ir ļoti ērta un ātra. Mums vajadzīgs kugītis ar oranžo karogu. Pēc neilga brīža tas ir klāt un kāpjam iekšā. Brauciens maksā 15 bāti neatkarīgi no attāluma. Vērojam apkārtni un  skatāmies gps kartē, kad jākāpj ārā. Izkāpuši ejam biroja virzienā. Jāiet kādi 2-3 km, tāpēc nekādu transportu neplānojam izmantot.      Pa ceļam pie mums pienāk onka no tuktuka un piedāvā par 50bātiem izvadāt 1h ekskursijā, bet būšot jāieiet kādā apģērbu veikalā - viņam par to tiekot litrs benzīna. Saku, ka mums nevajag, bet lai aizved uz AirChina biroju. Šis ar mieru par 50thb, es saku 30 un šis piekrīt. Vēl nosaka you are happy -

8. Brauciens uz Can Tho un vakara pastaiga

     Vinlonga. 8:00 no rīta kāds klauvē pie durvīm. Viktors atnesis man brokastīm pomelo, līčas, banānus, sapodillu un rambutānus. Cik labi, ka ir draugi. Bļin, alu gan aizmirsis. Labi, piedodu!       Šodien dosimies uz Konto. Aptuvens plāns izbraukt ap 9. Viesnīca rezervēta ar Agoda - 8euro par 2-vieīgu numuru ar kondicionieri un wc. Īsti gan vairs kondicionieris nav vajadzīgs, jo vakarnakt biju to ieregulējis uz 28 grādiem. Pa dienu sagribējās siltāku un pagriezu pat uz 29.      Izejot no viesnīcas lejā pie ieejas ir dzīvnieku un putnu tirdziņš. Suņi, papagaiļi, eži un vēl visādas radības. Evija pa logu bija redzējusi, ka iepriekšējā dienā kāds vīrietis nopērk vienā reizē 12 kucēnus un viņu visu laiku nelika mierā doma - ko viņš darīs ar tik daudz kucēniem. Teicu, lai iet uzprasa, bet neaizgāja. Tagad braucam prom tā arī nenoskaidrojuši. Ēšanai viņi par mazu un cik zinu, tad suņus ēd tikai Vjetnamas ziemeļu daļā, bet ejot pa pilsētu kādā vietā arī šeit ieraudzījām suņu kautķ