Pāriet uz galveno saturu

38. Prom no kūrorta


    Ao Nang. Pamostos no modinātāja signāla pulksten 6:58. Nekur nav jāsteidzas, tāpēc vēl pasnaužu un 3x izbaudu modinātāja zvana patīkamo melodiju. Mums joprojām nav lidmašīnas biļetes uz Bangkoku, jo šorīt ir atnācis e-pasts, ka rezervācija atcelta dēļ nepareizas informācijas par brīvajām vietām. Jau otro reizi ieberžos ar Vietjet air. Pirmo reizi paņēma naudu, bet rezervāciju tā arī neapstiprināja. Tagad otrā reize. Viņiem gan vislētākās biļetes, bet trešo reizi neriskēšu. Labāk ņemšu pie dārgāka, bet vairākkārt pārbaudītā AirAsia. Vienīgi jārezervē nevis pie viņiem, bet caur aģentiem, jo paši viņi vēl papildus pieskaita apkalpošanas maksu, ko citi neprasa. Pērku caur Trip.com, pie kā jau arī iepriekš esmu pircis. Viņiem citreiz pat labāka cena nekā skyscanneris uzrāda. Arī šoreiz ir tāpat, kā rezultātā vēl kaut ko ieekonomējam. Ar biļetēm tā kā būtu kārtībā. Dzīvot Bangkokā biju domājis turpat, kur atbraucot sākumā, bet šie nez kāpēc cenu pacēluši gandrīz 2x. Būs jāmeklē cita vieta.
Ejam ēst brokastis. Paiet grūti, sāp kāja, bet kaut ka lēnītēm uz priekšu kustos. Tik dārgi kā šeit vēl nekur nav bijis. Pat ne tuvu tam. Maksājam 200 thb, kas ir apmēram 6 eiro. Tā Āzijā ir diezgan liela summa priekš vienkāršām brokastīm, bet šeit ir kūrorts un cenas x3 vai pat x4, bet šobrīd citu sakarīgu variantu neesam atraduši. Toties paēst var diezgan labi, jo te ir zviedru galds.
    Brokastis paēstas un varam iet uz jūru. Laiciņš jauks, arā 37 grādi, ūdens ap 30.  Super! Nopeldos, pasauļojos, atkal nopeldos un eju uz viesnīcu. Iespējams, ka šī ir mana pēdējā pelde Andamanu jūrā.
Šodien braukšu ar autobusu uz Krabi. Man tur rezervēta viesnīca uz 3 naktīm, kā reiz līdz lidojumam uz Bangkoku. Tur vismaz augļi par normālām cenām un labas ēstuves par 3x zemāku cenu. Viktors ar Eviju paliks vēl Aonangā, izbrauks tūri uz dabas parku un brauks uz lidostu no Aonangas.
    Eju meklēt autobusa pieturu. Izrādās pietura kā reiz pretī viesnīcai. Kamēr gaidu autobusu vai songtew, aizeju nopirkt pēdējo dārgo marakujas šeiku. Bija garšīgs, tik pie beigām tās samaltās sēklas pilna mute. Mango tomēr labāks.
    Piestāj autobuss, kas uz lidostu. Man it kā uz turieni nevajag, bet izrādās, ka buss brauc ar pamatīgu līkumu caur Krabi. Kāpju iekšā. Tur tikai 3 pasažieri, kuri pēc īsa brīža izkāpj. Biļete 60 bāti. Braucu viens pats gluži kā ar privātu autobusu :-)



    Izlaiž mani tur, kur paprasu - šķērsielā 5min attālumā no viesnīcas. RC Apartments. Iečekojos. Istaba bez liekām ekstrām, bet ar lielu logu, tonētiem stikliem, teraco grīdu, ledusskapi, vecmodīgu TV  un tualeti, kurā ir gan pods, gan bideta, gan duša, bet atkal ieekonomējuši uz izlietni un tās vietā nolikuši lielu, sarkanu plastmasas bunduli. 


    Reizēm es neizprotu ne saimniekus, ne celtniekus, bet mani tas netraucē, jo šī numuriņa cena ir 220bāti, kas ir apmēram 6 eiro! :-)
Nedaudz atvilcis elpu eju nedaudz pastaigāt pa pilsētu, paēst un nopirkt augļus vakaram. Klibojot tālu nekur aiziet gan nevaru, bet, lēnā gliemeža gaitā, gan savus 2 km nostaigāšu. Aizejot uz vietu, kur iepriekš redzējām tirdziņu, šodien tur ir pilnīgi tukšs.


    Arī tālāk lielais tirgus (tā vismaz izskatās) ir tukšs un nestrādā. Eju tālāk. Simpātiska ēstuvīte ar smukiem galdiņiem, tīra, kārtīga. Pārkāpju savus likumus, ko esmu izdomājis (neiet ēstuvēs, kur maz cilvēku, neiet tur, kur ir smukie galdiņi utt.) un sēžos pie galdiņa.  Cepti rīsi ar cūkgaļu un buljons ir tieši tas, ko man šobrīd gribas. Un tas viss par 60 bātiem. Tiesa, var to pašu citur dabūt arī pa 40 bātiem, bet pēc Aonangas arī šis liekas, pa lēto. Buljons izcils un arī rīsi ir garšīgi. Kāds varbūt tagad domā, kāpēc es tik bieži pieminu cenas. Tas lai pašam vieglāk tēriņus saskaitīt un lai citiem būtu priekšstats cik lēti vai dārgi ir ceļot.




    Paēdis, ceļos un eju tālāk. Netīšām nonāku pie nakts tirdziņa. Pilns ar suvenīriem un ēstuvēm.



    Cilvēku jūra. Piedāvajums varen plašs. Vienā malā skatuve, kur kāds puisis spēlē saksofonu.





    Labu laiku pastaigājis, nopērku banānu un piena šeiku. Ir garšīgs, tikai ledus rupji samalts un ik pa laikam iesprūst salmiņā tā, ka nevar pasūkt. Jūras veltes gandrīz vai pie katra otrā galda. Viss izskatās svaigs un cenas liekas ļoti demokrātiskas priekš šāda pasākuma.




    Vēl vakariņām nopērku svaigos springroļļus. Eju atpakaļ un atkal tikpat netīši nonāku pie tirgus. Augļi par normālām cenām!!! Šodien vakariņās būs vēl mango un banāni.




    Tagad gan uz viesnīcu.
    Guļu gultā, rakstu un pa logu dzirdama mūzika no netālā restorāna. Šobrīz liekas forši, bet nezinu vai to pašu teikšu arī 3-jos naktī, ka vēl skanēs mūzika. Jāapēd mango, bet nav naža. Slinkums kautkur iet, tāpēc ķeros pie inovatīvām metodēm - izmantojot maksājuma karti ātri vien sadalu sulīgo augli.


Šī emuāra populārākās ziņas

1. Kā tas viss sākās

     Viss sākās ar to, ka Norwegian akcijā parādījās biļetes RIX-ARN-BKK par 140 eiro. Bez lielām cerībām, ka kāds piekritīs braukt prom no Latvijas uz pusotru mēnesi, kā biju nolēmis, es piezvanīju Viktoram un teicu, ka ir laba cena biļetēm. Nepagāja ne ilgs brīdis, ka viņš atzvanīja un pateica – braucam. Atzīmēju kartē lielākos pieturas punktus, kuros noteikti gribētu pabūt un nopirku arī biļetes atpakaļceļam. Nekas daudz iepriekš nebija ne saplānots, ne rezervēts, bet līdz ar to mums ir lielāka brīvība un neesam piesaistīti viesnīcu rezervācijas datumiem. Varam brīvi mainīt savu uzturēšanās laiku un vietu. Apmēram mēnesi pavadīsim Vjetnamā un 2 nedēļas Taizemē. Man tā būs otrā viesošanās Āzijā, Viktoram un Evijai - pirmā.      Un tā, dzestrā, saulainā rītā, ar pavisam vieglu mugursomu plecos un sandalēm kājās, dodos uz Rīgas lidostu. Tur satieku abus līdzbraucējus - Viktoru un Eviju. Pirmais lidojums RIX-ARN pavisam īss. Tad neliela atelp

2. Bangkoka, tuktuks un garšīgās zupas

     5.30 esmu jau pamodies, kas ir visai netipiski priekš manis. Šodien brauksim uz AirChina biroju noskaidrot vai mana biļešu rezervācija patiešām eksistē, jo internetā to nevarēja atrast ne AirBaltic, ne citi. Brauksim ar kuģīti, jo nasko kuģīšu satiksme pa Čaopraijas upi ir ļoti ērta un ātra. Mums vajadzīgs kugītis ar oranžo karogu. Pēc neilga brīža tas ir klāt un kāpjam iekšā. Brauciens maksā 15 bāti neatkarīgi no attāluma. Vērojam apkārtni un  skatāmies gps kartē, kad jākāpj ārā. Izkāpuši ejam biroja virzienā. Jāiet kādi 2-3 km, tāpēc nekādu transportu neplānojam izmantot.      Pa ceļam pie mums pienāk onka no tuktuka un piedāvā par 50bātiem izvadāt 1h ekskursijā, bet būšot jāieiet kādā apģērbu veikalā - viņam par to tiekot litrs benzīna. Saku, ka mums nevajag, bet lai aizved uz AirChina biroju. Šis ar mieru par 50thb, es saku 30 un šis piekrīt. Vēl nosaka you are happy -

8. Brauciens uz Can Tho un vakara pastaiga

     Vinlonga. 8:00 no rīta kāds klauvē pie durvīm. Viktors atnesis man brokastīm pomelo, līčas, banānus, sapodillu un rambutānus. Cik labi, ka ir draugi. Bļin, alu gan aizmirsis. Labi, piedodu!       Šodien dosimies uz Konto. Aptuvens plāns izbraukt ap 9. Viesnīca rezervēta ar Agoda - 8euro par 2-vieīgu numuru ar kondicionieri un wc. Īsti gan vairs kondicionieris nav vajadzīgs, jo vakarnakt biju to ieregulējis uz 28 grādiem. Pa dienu sagribējās siltāku un pagriezu pat uz 29.      Izejot no viesnīcas lejā pie ieejas ir dzīvnieku un putnu tirdziņš. Suņi, papagaiļi, eži un vēl visādas radības. Evija pa logu bija redzējusi, ka iepriekšējā dienā kāds vīrietis nopērk vienā reizē 12 kucēnus un viņu visu laiku nelika mierā doma - ko viņš darīs ar tik daudz kucēniem. Teicu, lai iet uzprasa, bet neaizgāja. Tagad braucam prom tā arī nenoskaidrojuši. Ēšanai viņi par mazu un cik zinu, tad suņus ēd tikai Vjetnamas ziemeļu daļā, bet ejot pa pilsētu kādā vietā arī šeit ieraudzījām suņu kautķ