Pāriet uz galveno saturu

13. Lietus, gliemeži un elektriķu meistardabi



    Phu Quoc. Gaiss 30, ūdens 30.
Ārā pamatīgi līst. Nu tik pamatīgi, ka neviens normāls cilvēks degunu ārā nebāž. Darīt tāpat nav ko, tāpēc mēs ar Viktoru ejam uz jūru peldēties. Pa ceļu ūdens plūst kā upe - pamatīgā straumē nesdams līdzi visu drazu, kas ir uz ceļa. Aizejot līdz jūrai redzu, ka tas viss tiek ieskalots jūrā un ūdens ir krietni netīrs, bet ne tāds, lai nevarētu izpeldēties. Nepaiet ne 10 minūtes, kā lietus beidzas. Brīdi peldējuši, ejam gar krastu pastaigāt ātrā solī, citādi man te nekādas fiziskas slodzes un motors sāk niķoties. Nekur tālu netiekam, jo sākas akmeņi, bet mums nav apavu. Iesim uz otru pusi. Ejot redzam kā jūrā tiek iepludināta kanalizācija. Ne jau nu īsti sūdi, bet pelēka smirdīga šļura - sūdi vien ir. Jūra, tajās vietās, kur tas ieplūst, krietnu gabalu uz abām pusēm ir pamatīgi piecūkota. Tālāk atkal tīra un dzidra. Krietnu brīdi nogājuši, eja izpeldēties un nākam atpakaļ. Saulīte jau atkal cepina un mēs tik ik pa brīdim ielienam ūdenī. Atnākuši uz viesnīcu meklējam biļetes tālākam ceļam. Šodien no rīta pamanīju, ka Skyscanner mūs krietni izjokojis - biļetes, kas vakar vēl maksāja 21eur, šodien jau 125. Esmu pamatīgā šokā. Kamēr mēs pa jūru, Evija te bija atradusi labāku cenu - 50eur. Daudz nedomādami pērkam. Līdz ar to ir noskaidrojies mūsu tālākais maršruts - lidojam uz Nha Trang.
    Viens darbiņs padarīts. Ejam ēst. Neko daudz nemeklēsim un tuvējā ēstuvē paņemsim rīsus ar gaļu. Pēc brokastīm/pusdienām neliela atpūta un 14:00 ejam uz Vjetnamiešu masāžu. 1 stundu tiekam mīcīti un staipīti. Cena.par 60 min ir 200,000vnd. Šī bija viena no labajām masāžām, ko baudījām visā ceļojumā. Ar masāžām te kā ar bitēm - nekad nevar zināt cik profesionāli ir masieri. Tā arī sanāk - ja viena ir bijusi laba masāžā, tad nākošā stipri bēdīga, pēc tam atkal laba, tad slikta utt. Gandrīz kā pēc grafika :-)
    Ap 17:00 vakarā ejam dzert tēju. Ilgi staigājam šurpu turpu, bet neatrodam, ko gribam - mums piedāvā vai nu Lipton tēju no paciņām vai par uzskrūvētu cenu. Pa ceļam ieraugu augļus. Tur arī tādi, ko neesam vēl ēduši. Nopērkam marakuju un zvaigžņābolus (star applee).Tā staigājot esam atnākuši līdz vietai, kur cep gliemežus. Domas par tēju paliek mazsvarīgas un sēžamies pie galdiņa. Pasūtām 2 veidu grilētus gliemežus, rīsus, alu. Viktors ar Eviju vēl kādus salātus. Lielie gliemeži tīri ēdami, bet mazie gan varen smirdīgi. Tā arī nesapratu - vai tie bija jau sabojājušies vai tā tiem ir jāgaršo.


    Kamēr tā ēdam, redzam, ka sāk savilkties draudīgi mākoņi. Nepaiet ne 5 minūtes, kad jau gāž tik pamatīgs tropiskais lietus, kādu es vēl neesmu baudījis. Pērkons arī ducina ik pa laikam. Gaidām kamēr pāries. Tad atpakaļ uz viesnīcu. Rīt no rīta pārvācamies uz salas otru krastu. Daudzās vietās var redzēt cik izdomām bagāti ir elektriķi. Te daži vietējo elektriķu meistardarbi.


    Liekas visai dīvaini, ka tas viss nesaiet uz "īso" un darbojas arī pēc pamatīgam lietusgāzēm. 
    Ejot uz mūsu hoteli pa ceļam tiek kārtējo reizi iedzerta vjetnamiešu kafija. Šoreiz nu pavisam neganti salda, jo kondensēto pienu viņi nav žēlojuši.


    Rīt vēl...

Šī emuāra populārākās ziņas

1. Kā tas viss sākās

     Viss sākās ar to, ka Norwegian akcijā parādījās biļetes RIX-ARN-BKK par 140 eiro. Bez lielām cerībām, ka kāds piekritīs braukt prom no Latvijas uz pusotru mēnesi, kā biju nolēmis, es piezvanīju Viktoram un teicu, ka ir laba cena biļetēm. Nepagāja ne ilgs brīdis, ka viņš atzvanīja un pateica – braucam. Atzīmēju kartē lielākos pieturas punktus, kuros noteikti gribētu pabūt un nopirku arī biļetes atpakaļceļam. Nekas daudz iepriekš nebija ne saplānots, ne rezervēts, bet līdz ar to mums ir lielāka brīvība un neesam piesaistīti viesnīcu rezervācijas datumiem. Varam brīvi mainīt savu uzturēšanās laiku un vietu. Apmēram mēnesi pavadīsim Vjetnamā un 2 nedēļas Taizemē. Man tā būs otrā viesošanās Āzijā, Viktoram un Evijai - pirmā.      Un tā, dzestrā, saulainā rītā, ar pavisam vieglu mugursomu plecos un sandalēm kājās, dodos uz Rīgas lidostu. Tur satieku abus līdzbraucējus - Viktoru un Eviju. Pirmais lidojums RIX-ARN pavisam īss. Tad neliela atelp

2. Bangkoka, tuktuks un garšīgās zupas

     5.30 esmu jau pamodies, kas ir visai netipiski priekš manis. Šodien brauksim uz AirChina biroju noskaidrot vai mana biļešu rezervācija patiešām eksistē, jo internetā to nevarēja atrast ne AirBaltic, ne citi. Brauksim ar kuģīti, jo nasko kuģīšu satiksme pa Čaopraijas upi ir ļoti ērta un ātra. Mums vajadzīgs kugītis ar oranžo karogu. Pēc neilga brīža tas ir klāt un kāpjam iekšā. Brauciens maksā 15 bāti neatkarīgi no attāluma. Vērojam apkārtni un  skatāmies gps kartē, kad jākāpj ārā. Izkāpuši ejam biroja virzienā. Jāiet kādi 2-3 km, tāpēc nekādu transportu neplānojam izmantot.      Pa ceļam pie mums pienāk onka no tuktuka un piedāvā par 50bātiem izvadāt 1h ekskursijā, bet būšot jāieiet kādā apģērbu veikalā - viņam par to tiekot litrs benzīna. Saku, ka mums nevajag, bet lai aizved uz AirChina biroju. Šis ar mieru par 50thb, es saku 30 un šis piekrīt. Vēl nosaka you are happy -

8. Brauciens uz Can Tho un vakara pastaiga

     Vinlonga. 8:00 no rīta kāds klauvē pie durvīm. Viktors atnesis man brokastīm pomelo, līčas, banānus, sapodillu un rambutānus. Cik labi, ka ir draugi. Bļin, alu gan aizmirsis. Labi, piedodu!       Šodien dosimies uz Konto. Aptuvens plāns izbraukt ap 9. Viesnīca rezervēta ar Agoda - 8euro par 2-vieīgu numuru ar kondicionieri un wc. Īsti gan vairs kondicionieris nav vajadzīgs, jo vakarnakt biju to ieregulējis uz 28 grādiem. Pa dienu sagribējās siltāku un pagriezu pat uz 29.      Izejot no viesnīcas lejā pie ieejas ir dzīvnieku un putnu tirdziņš. Suņi, papagaiļi, eži un vēl visādas radības. Evija pa logu bija redzējusi, ka iepriekšējā dienā kāds vīrietis nopērk vienā reizē 12 kucēnus un viņu visu laiku nelika mierā doma - ko viņš darīs ar tik daudz kucēniem. Teicu, lai iet uzprasa, bet neaizgāja. Tagad braucam prom tā arī nenoskaidrojuši. Ēšanai viņi par mazu un cik zinu, tad suņus ēd tikai Vjetnamas ziemeļu daļā, bet ejot pa pilsētu kādā vietā arī šeit ieraudzījām suņu kautķ