Pāriet uz galveno saturu

30. Hanojas atrakcijas


    Hanoja. Esam atpakaļ siltumā. Šīs ir mūsu pēdējās dienas Vjetnamā, kuras pavadīsim nekur īpaši neskrienot. Pastaigāsim pa šaurajām vecpilsētas ieliņām, kas pilnas ar rolleriem, gājējiem un tirgotājiem, un iepirksim kādus niekus, ko aizvest uz mājām no Vjetnamas.
    Šodien ejam uz slaveno Hanojas ielu, pa kuru brauc vilciens. Internetā atradu info, ka vilciens brauks 15:15, tad nu ejam laicīgi, lai varu atrast labu vietu, no kuras fotografēt. Man gan šo knipsēšanu ar telefonu pat neērti saukt par fotografēšanu, bet nu kā ir, tā šoreiz jāiztiek. Nākošai reizei parūpēšos par kādu nopietnāku kameru ar lielākām iespējām.
    Pa ceļam noejam gar katedrāli un kādu ķīniešu lugšanu vietu.



    Tad vēl ieejam dažos zīmola apavu veikalos un drīz jau esam pie dzelzceļa. Laiks vēl daudz, tādēl apsēžamies vietējā alus dzertuvītē un paņemam pa kausiņam alu.


    Pasēdējuši un paniekojušies ar alu, mēs ejam sagaidīt vilcienu. Pajautāju kādā kafejnicā cikos ies vilciens. Man pasaka ka tikai pēc 19:00. Laikam esmu ko sajaucis, jo internetā bija diezgan pretrunīga informācija. Neko darīt. Tik ilgi mēs negaidīsim un labāk atnāksim šeit vēlreiz sestdien. Te jāpiebilst, ka 2019. gada oktobrī     Hanojas Train street slēdza tūristiem. Šie attēli ir uzņemti 2019. gadā, kad gar sliedēm bija rindā neskaitāmas kafejnīcas, kur tūristi malkoja alu vai kafiju.



    Ejam atpakaļ. Pa ceļam ieraugu ķīniešu lukturu tirgotavu. Nezinu vēl kur tos likšu, bet nopērku 3 gabalus.
    Tirgus. Atnākot esmu nedaudz vīlies, jo domāju, ka tas būs augļu, dārzeņu tirgus, bet šeit pārsvarā tikai apģērbi un žāvēti augļi un rieksti. Gribēju nopirkt Indijas riekstus, bet mazāk par 0.5 kg negribēja pārdot. Kur tad es likšu tik daudz? Tā arī nenopirku. Veikalos ar riekstiem švaki - vai nu sālīti vai ar citām garšvielām. Man tādi negaršo. Būs jāiztiek bez. Līkumu līkumiem ejam tālāk.


    Gar ielas malām parādās augļu un dārzeņu tirgotāji un drīz jau esam tādā kā tirdziņā. Ieraugu mazos banānus - pērku. Sen tie nav ēsti.
    Gribu atrast svaigos springroļļus, bet kā jau vienmēr - tad, kad tos gribas, tad nekur nav.  Ieejam kādā ēstuvē kur cepti rullīši, bet meitene nesaprot mūs un mēs viņu. Tā arī nepaēdam un ejam tālāk. Pēc brīža attopos, ka man vairs nav maisiņa ar nopirktajiem banāniem un lukturiem. #$%^^%# sāk jau mani pašu besīt mana aizmāršība... Eju atpakaļ uz ēstuvi, kur tos aizmirsu.
    Springroļļus tā arī neatradu un to vietā ejam padzert kafiju. Paņemu latti. Nav ne vainas, tikai putas rūgtas un brūnganas. Nezinu kā viņi to uztaisījuši. Varbūt kafiju pienam klāt lējuši.
    Tepat jau arī mūsu viesnīca. Uziesim augšā biki atpūsties un tad vakarā uz muzikālo kafejnicu. Tur šovakar džeziņu spelēšot.


    Ko lai saka - vakara izklaidei normāli, bet ja kritiskāk, tad uzaicinātie saksafonisti stipri pārcentās savā meistarībā un pabojāja šo pasākumu - vienveidīgās improvizācijas un tukša ļurināšana bija krietni par daudz.
    Rīt vēl...

Šī emuāra populārākās ziņas

1. Kā tas viss sākās

     Viss sākās ar to, ka Norwegian akcijā parādījās biļetes RIX-ARN-BKK par 140 eiro. Bez lielām cerībām, ka kāds piekritīs braukt prom no Latvijas uz pusotru mēnesi, kā biju nolēmis, es piezvanīju Viktoram un teicu, ka ir laba cena biļetēm. Nepagāja ne ilgs brīdis, ka viņš atzvanīja un pateica – braucam. Atzīmēju kartē lielākos pieturas punktus, kuros noteikti gribētu pabūt un nopirku arī biļetes atpakaļceļam. Nekas daudz iepriekš nebija ne saplānots, ne rezervēts, bet līdz ar to mums ir lielāka brīvība un neesam piesaistīti viesnīcu rezervācijas datumiem. Varam brīvi mainīt savu uzturēšanās laiku un vietu. Apmēram mēnesi pavadīsim Vjetnamā un 2 nedēļas Taizemē. Man tā būs otrā viesošanās Āzijā, Viktoram un Evijai - pirmā.      Un tā, dzestrā, saulainā rītā, ar pavisam vieglu mugursomu plecos un sandalēm kājās, dodos uz Rīgas lidostu. Tur satieku abus līdzbraucējus - Viktoru un Eviju. Pirmais lidojums RIX-ARN pavisam īss. Tad neliela atelp

2. Bangkoka, tuktuks un garšīgās zupas

     5.30 esmu jau pamodies, kas ir visai netipiski priekš manis. Šodien brauksim uz AirChina biroju noskaidrot vai mana biļešu rezervācija patiešām eksistē, jo internetā to nevarēja atrast ne AirBaltic, ne citi. Brauksim ar kuģīti, jo nasko kuģīšu satiksme pa Čaopraijas upi ir ļoti ērta un ātra. Mums vajadzīgs kugītis ar oranžo karogu. Pēc neilga brīža tas ir klāt un kāpjam iekšā. Brauciens maksā 15 bāti neatkarīgi no attāluma. Vērojam apkārtni un  skatāmies gps kartē, kad jākāpj ārā. Izkāpuši ejam biroja virzienā. Jāiet kādi 2-3 km, tāpēc nekādu transportu neplānojam izmantot.      Pa ceļam pie mums pienāk onka no tuktuka un piedāvā par 50bātiem izvadāt 1h ekskursijā, bet būšot jāieiet kādā apģērbu veikalā - viņam par to tiekot litrs benzīna. Saku, ka mums nevajag, bet lai aizved uz AirChina biroju. Šis ar mieru par 50thb, es saku 30 un šis piekrīt. Vēl nosaka you are happy -

8. Brauciens uz Can Tho un vakara pastaiga

     Vinlonga. 8:00 no rīta kāds klauvē pie durvīm. Viktors atnesis man brokastīm pomelo, līčas, banānus, sapodillu un rambutānus. Cik labi, ka ir draugi. Bļin, alu gan aizmirsis. Labi, piedodu!       Šodien dosimies uz Konto. Aptuvens plāns izbraukt ap 9. Viesnīca rezervēta ar Agoda - 8euro par 2-vieīgu numuru ar kondicionieri un wc. Īsti gan vairs kondicionieris nav vajadzīgs, jo vakarnakt biju to ieregulējis uz 28 grādiem. Pa dienu sagribējās siltāku un pagriezu pat uz 29.      Izejot no viesnīcas lejā pie ieejas ir dzīvnieku un putnu tirdziņš. Suņi, papagaiļi, eži un vēl visādas radības. Evija pa logu bija redzējusi, ka iepriekšējā dienā kāds vīrietis nopērk vienā reizē 12 kucēnus un viņu visu laiku nelika mierā doma - ko viņš darīs ar tik daudz kucēniem. Teicu, lai iet uzprasa, bet neaizgāja. Tagad braucam prom tā arī nenoskaidrojuši. Ēšanai viņi par mazu un cik zinu, tad suņus ēd tikai Vjetnamas ziemeļu daļā, bet ejot pa pilsētu kādā vietā arī šeit ieraudzījām suņu kautķ